Matematik

kasse!

04. november 2009 af salliii (Slettet)

jeg sidder med en opgave og jeg forstår ikk opgave b

opgaven hedder :

en kvadratisk metalplade med sidelængden 1,2 m udskæres.
højden x (målt i meter), hvor x er større end 0 men mindre end 0,6

har disse oplysninger:
højden er x
bredden er 0,6-x
længden er 1,2-x

a) gør rede for, at kassens rumfang (målt i m^3) som funktion af højden x er bestemt ved R(x)=x^3-1,8x^2+0,72x

denne opgave har jeg lavet.

b) bestem x, så kassens rumfang bliver størst mulig.

skal jeg sige solve(x^3-1,8x^2+0,72x=0,x) = x=0 og x=0,6 og x=1,2 PASSER DET:)

på forhånd tak ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2009 af lkjhgf (Slettet)

Da R(x) angiver kassens rumfang, skal du maximere funktionen. Det gør du ved at differentiere den og sætte udtrykket lig nul. Tjek at du har fundet et maksimum ved fx at undersøge monotinoforholdene. 


Svar #2
04. november 2009 af salliii (Slettet)

R´(x)= (x*(0,6-x)*(1,2-2))´=solve(3x^2-3,6x+0,75=0,x)= x=0,25359 og x=0,94641? passer det?


Skriv et svar til: kasse!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.