Matematik

Indre og ydre funktion..

09. november 2009 af SørenV (Slettet)

Hej.. Når jeg har en funktion, som hedder:

h(x) = 2-4x

 Er -4x så den indre eller ydre funktion.?


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. november 2009 af mathon

u = g(x) = -4x

u' = g'(x) = -4                                                                  differentieret med hensyn til x

h(u) = 2u                                                            

h'(u) = ln(2)·2u                                                                differentieret med hensyn til u

h'(g(x)) = ln(2)·2u·u' = ln(2)·2-4x·(-4) = -4 ln(2)·2-4x       differentieret med hensyn til x                                               


Brugbart svar (1)

Svar #2
09. november 2009 af mathon

eller skrevet

h'(g(x)) = ln(2)·2g(x)·g'(x) = ln(2)·2-4x·(-4) = -4·ln(2)·2-4x          som nu helt er en funktion af x

h'(x) = -4·ln(2)·2-4x


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. november 2009 af Pthomas (Slettet)

...


Svar #4
09. november 2009 af SørenV (Slettet)

Okay.. Jeg er med så!

Kan man ikke også (med ord) sige at g(x) er den indre funktion i udtrykket?


Brugbart svar (1)

Svar #5
09. november 2009 af mathon

Jo


Skriv et svar til: Indre og ydre funktion..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.