Kemi

HASTER VIRKELIGT!!

09. november 2009 af missunknow (Slettet) - Niveau: B-niveau

Ammonium er en svag syre med pKs på 9,25 ved 25 grader.

a. beregn styrkekonstanten.

b. beregn [H3O+] og pH i en 1,10 M opløsning af ammoniumclorid.

Dette haster virkeligt, da jeg skal aflevere en aflevering med denne opgave. Plz help me.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 -log (Ks) = pKs

10log(Ks) = 10-pKs = K

Husk fortegnet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 pH = -log[H3O+]


Svar #3
09. november 2009 af missunknow (Slettet)

vil du ikke se på nogen opgaver jeg har lavet? så er du virkelig sød :I


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Det vil jeg gerne men denne opgave først.

Med den givne pKs værdi er vi i den basiske ende af pH skalaen (7<pKs)

Der er altså meget få oxoniumioner i opløsningen.

Prøv at opstille et reaktionsskema. 


Svar #5
09. november 2009 af missunknow (Slettet)

jeg har lavet denne opgave..

se selv:

Vedhæftet fil:10.11.09.docx

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Formateringen forvanskes fuldstændig når jeg åbner filen. Desværre jeg kan ikke læse den.


Svar #7
09. november 2009 af missunknow (Slettet)

du bør kunne se den nu ..

Vedhæftet fil:10.11.09.doc

Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Det har du vist meget godt fat i. Er der et specifikt spørgsmål jeg skal svare på?


Svar #9
09. november 2009 af missunknow (Slettet)

der er nogen af opgaverne som jeg ikke har kunne svare på, fordi jeg ikke kan finde ud af dem.. det ville være rigtigt dejligt hvis du kunne hjælpe..


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2009 af vindhansen (Slettet)

Jeg vil gerne prøve at hjælpe. Jeg vil anbefale dig at udvikle en metode der kan løse alle syre-base opgaverne. Men du er selvfølgelig nødt til at modificerer den til hver enkelt opgave.

#0

Ammonium er en svag syre med pKs på 9,25 ved 25 grader.

a. beregn styrkekonstanten.

b. beregn [H3O+] og pH i en 1,10 M opløsning af ammoniumclorid.

Dette haster virkeligt, da jeg skal aflevere en aflevering med denne opgave. Plz help me.

Med udgangpunkt i denne opgave skal du først opstille et reaktionsskema (gør det hver gang). 


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2009 af dkjatti (Slettet)

skal ranikaur ikke starte med at lave:

HNH4+ H2O ⇔ HNH4+ + H3O+ 


 


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Jeg vil foreslå 

NH4+ + H2O ⇔ NH3 + H3O+

Ammoniak er en stærk base og den trækker / forskyder ligevægten stærkt mod venstre.

Det fortæller pKs værdien jo også. 


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. november 2009 af dkjatti (Slettet)

det var også det jeg mente ;)

derefter skal man: pH = 10^-0,10 = 0,98 M


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Husk at pKs værdien er den pH værdi hvor halvdelen af syremolekylerne er protoniseret / dissocieret.


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Første trin i raketten: Opstil reaktionsskemaet (reaktionsligningen) og overvej grundigt.

Andet trin i raketten: Opstil ligevægts udtrykket. Udtrykt ved Ks


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Når man opstiller ligevægtsudtrykket, udtrykt ved Ks, strengt taget Ks(T), ses på reaktionsligningen

 #12 

NH4+ + H2O ⇔ NH3 + H3O+

Koncentrationerne på højreside i nævner og koncentrationer på venstreside i tæller, i dette tilfælde

Ks = [NH3][H3O+]/[NH4+]


Brugbart svar (0)

Svar #17
09. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 I dette system / tilfælde kan man lidt løst sige at valensen er 1 eller ordenen er 1 (eller you name it).

Det der menes er at

[NH3] = [H3O+]

Prøv at argumentere for dette. 


Brugbart svar (0)

Svar #18
09. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 

NH4+ + H2O ⇔ NH3 + H3O+

Ks kan altså ifølge #16 og #17 udtrykkes

Ks = [NH3][H3O+]/[NH4+] = [H3O+]2/[NH4+]


Brugbart svar (0)

Svar #19
09. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 I opgaven er Ks og den aktuelle ammonium ion koncentration givet (implicit og eksplicit).

eneste ubekendte er [H3O+


Brugbart svar (0)

Svar #20
10. november 2009 af vindhansen (Slettet)

 Altså

pH = -log[H3O+] = -log(Ks·[NH4+])·1/2 = pKs + 1/2log([NH4+]-1)

Jeg for pH = 9,23 OG DETTE RESUTAT ER IKKE URIMELIGT UNDER ANTAGELSE AF ET DER I MODEL ARBEJDET IKKE ER TAGET HØJDE FOR PROTONISERINGSGRADEN.

Det gør vi i morgen. (Et mere præcist resultat)


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.