Matematik

Arggggghhh! hvorfor glemmer jeg det hele tiden???

09. november 2009 af Knaas (Slettet)

Jeg kan ikke lige huske hvordan jeg skulle finde ligning for tangenten :( PLease hjælp

ligning til tangten: :(

f(x) = 1/4x^3-x^2-x+4  I punktet (-2,0)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

f ' (x) = den finder du først, så sætter du ind i tangentligningen y = y0 + α(x - x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. november 2009 af MN-P (Slettet)

Og så skriver du et sted du nemt kan finde igen, hvordan du gør.

Det er alvorligt ment. For det første bliver du, for at kunne skrive det ordentligt, nød til at formulere det med ord, hvilket kan komme til at hjælpe på forståelsen. For det andet har du det stående så du kan løse tilsvvarende opgaver fremover. Og så husker man tingene bedre, når man har skrevet dem ned.


Svar #3
09. november 2009 af Knaas (Slettet)

Øvvvv, Jeg får ligning til y = 0, det er helt sikkert forkert :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2009 af MN-P (Slettet)

hvad får du f'(x) til?


Svar #5
09. november 2009 af Knaas (Slettet)

jeg får det til       f ' (x) = 3/4x^2-2x-1


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2009 af MN-P (Slettet)

f(x) = 1/4x3-x2-x+4 I punktet (-2,0)

f ' (x) = 3/4x^2-2x-1            sæt x=-2 for at få kældningen

α=f'(-2)


Svar #7
09. november 2009 af Knaas (Slettet)

Nu kan jeg see jeg har lavet en kæmpe fejl. Men nu får jeg altså ligning til noget helt andet( Y= 6x+2)

håber at det er rigtig den her gang.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2009 af MN-P (Slettet)

f ' (x) = 3/4x^2-2x-1=3/4*(-2)2-2*(-2)-1=3+4-1=6

α=6  (xo,yo)= (-2,0)

y = y0 + α(x - x0)  indsætværdierne for  α, xo og yo


Svar #9
09. november 2009 af Knaas (Slettet)

Thanx alooot :D U r Great :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. november 2009 af MN-P (Slettet)

Husk nu lige at skrive det et godt sted!


Svar #11
09. november 2009 af Knaas (Slettet)

Øøøhhh.... have no idea, about this one...

men der kommer også et andet sprøgsmål til det samme opgave

Grafen for f har en anden tangent t2, som også går gennem P.

Bestem koordinatsættet til røringspunktet for denne tangent`??


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. november 2009 af MN-P (Slettet)

Du har et udtryk for hældningen α inden du satte x til -2, dette er også hældningen for den nye linie

indsæt hele udtrykket i stedet for α og indsæt xoog yo i y = y0 + α(x - x0)

Det giver en ligning hvis skæring med f(x) må kunne give findes ved at løse de to ligninger (2 ligninger med 2 ubekendte)


Svar #13
09. november 2009 af Knaas (Slettet)

Tak skal du have :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
10. november 2009 af Duffy

#7: Tangentligningen bliver nu

y = 6x + 12


Svar #15
10. november 2009 af Knaas (Slettet)

<øøhhh, duffy, hvorfor lige y = 6x + 12 ?, Hvor få du 12 fra?? Mener du ik, Y = 6x +2??


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. november 2009 af Duffy

Jeg gentager da gerne

y = 6x + 12

Tjek dine udregninger...


Svar #17
10. november 2009 af Knaas (Slettet)

Ups, ja det er  bare mig der kan ikke finde ud af at gange :P hehez thanx


Skriv et svar til: Arggggghhh! hvorfor glemmer jeg det hele tiden???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.