Matematik

om lidt.. hurtigt!!

10. november 2009 af Manjajensen (Slettet)

Et stearin lys på 20 cm har en brændetid på 6 timer og 30 minutter.

Brændetid er tiden, fra man tænder stearinlyset, til det slukkes ved stagen.

Der er 16 cm tilbage af stearinlyset

Hvor meget kan stearinlyset brænde endnu?

er det 5 timer og 12 min

haster!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af ibibib (Slettet)

16/20·390 minutter = 312 minutter = 5 timer og 12 min er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. november 2009 af Diiif (Slettet)

Ja. Helt rigtig.

Brændetid omregnes til min: 390 min

390/20 cm = 19,5

Så har du, at 1 cm stearinlys brænder på 19,5 min

19,5*16 = 312 min ~ 5 timer og 12 min.


Svar #3
10. november 2009 af Manjajensen (Slettet)

Tak skal I have..


Skriv et svar til: om lidt.. hurtigt!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.