Matematik

Renteregning hf - vejledende sæt 2 2006

10. november 2009 af kibbel (Slettet) - Niveau: C-niveau

En person sætter 15000kr i banken til en fast årlig rente på 2,56%.

a) Hvor stort et beløb står der på bankkontoen efter 12år ?

b) Med hvor mange procent vokser beløbet i løbet af 5år ?

Til punkt a har jeg fundet frem til følgende :

Kn=Ko·(1+r)^n
Kn=15000·(1+0,0256)^5
Kn=15000·?1,0256?^5=17020,85
 

Men kan ikke få b til at lykkedes :( Hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

du skal lige svare på spørgsmål a, her er n = 12. Med hensyn til hvor mange procent det vokser til, find først ud af hvor meget det vokser (fra K til K+x). Så finder du 1% af K og deler den op i differencen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
10. november 2009 af jesperher (Slettet)

til punkt a)

Kn=15000·(1+0,0256)^12 = 20315.5


til b)

Kn=15000·(1+0,0256)^5 = 17020.9

hvor mange procent er beløbet vokset efter 5 år..


17020.9-15000 = 2020.9

((2020.9)/(15000))*100 = 13.4727%

, så beløbet er vokset med 13.4727% efter 5 år..


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. november 2009 af MN-P (Slettet)

Kn=Ko·(1+r)^n=Ko(1+%/100) ⇒

(1+r)^n=(1+%/100) indsæt de kendte værdier og find % som er antal procent beløbet er vokser på 5 år


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

Hvorfor bruger I ikke bjælken herover og skriver (1+r)n - det er da meget pænere og mere overskueligt.


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. november 2009 af MN-P (Slettet)

Ja men man laver færre fejl, når man blot kopiere fra den oprindelige opgave. Selv om det er lidt besværligt.


Svar #6
10. november 2009 af kibbel (Slettet)


Mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: Renteregning hf - vejledende sæt 2 2006

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.