Matematik

nogle der kan hjælpe :) skal finde x0

11. november 2009 af dumsen (Slettet)

betragt funktionerne f og g med forskrifter f(x)=x^2+x+1 og g(x)=2x^2+5x+4

der findes en værdi af x0, så tangenterne i (x0,f(x)) og (x0,g(x0)) til graferne for de to funktioner er parallelle.

bestem ved håndkraft denne værdi af x0.

bestem ved håndkraft ligninger fo de to tangenter.


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2009 af ibibib (Slettet)

Løs ligningen f '(x) = g '(x).


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2009 af koefoed91 (Slettet)

få f´(x) ved at differentiere f(x) og sæt så den ligning =0 og isolér x. Denne værdi er x0

Tangentens ligning er følgende:

f´(x0)*(x-x0)+f(x0)

Håber det kan bruges lidt (=


Svar #3
11. november 2009 af dumsen (Slettet)

jeg har svært ved at differentiere nemlig så hvis du kunne forklare mig det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2009 af koefoed91 (Slettet)

Der er nogle grundregler:

f(x)=x^n => f´(x)=n*x^n-1

altså x^2 bliver til 2*x^1 (2x)

f(x)=nx => f´(x)=x

altså x bliver til 1

f(x)=n => f´(x)=0 (man fjerner altså bare et tal, hvis det står alene)

Det er hvad du skal bruge til at differentiere i denne opgave =)


Svar #5
11. november 2009 af dumsen (Slettet)

f(x)=x^2+x+1

er det så bare 2x?

f´(x)=2x


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. november 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

f(x) = x^2+x+1

f'(x) = 2x+1

g(x) = 2x^2+5x+4

g'(x) = 4x+5

som 1# sæt g'(x) = f'(x) og find x:

4x+5=2x+1

x=-2


Svar #7
11. november 2009 af dumsen (Slettet)

så hvad er det svaret på?


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

x = -2 for at g'(x) = f'(x) -  hvilket er svaret på opgaven


Svar #9
11. november 2009 af dumsen (Slettet)

der er jo to spørgsmål?

woaaw :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. november 2009 af Spontaneous-123 (Slettet)

Det andet er jo bare en indsætningsopgave . . . en ren formalitet


Svar #11
11. november 2009 af dumsen (Slettet)

supeeer :D mange takkk..jeg har også en anden opgave som jeg ikke kan forstå.. skal jeg skrive den herind eller oprette nyt emne?


Skriv et svar til: nogle der kan hjælpe :) skal finde x0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.