Matematik

Lidt matematik

22. maj 2003 af SP anonym (Slettet)
I sættet:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/UDEN_2002-8-4.pdf

kan jeg ikke finde ud af opgave 9 og 10.

I 9 er jeg helt lost da jeg ikke rigtigt kan få opstillet en ligning for arealet som jeg kan bruge til noget.

I opgave 10 kan jeg godt gøre rede for at linjestykket er 1.5 gange så stort men ikke beregne afstanden h.

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2003 af iB (Slettet)

9)
Hvis du starter med at tage udgangspunkt i firkanten i 1. kvardrant, kan du få det samlede areal som:

Areal(x)= 2((1-x)*(1-y)) , y = 1-x

-Ikke tag ligningen for givet, men brok dig, hvis der er noget du ikke lige helt forstår.
(kan du også se, uden at regne opgaven, at for at få det største areal, så skal x nok være lig ½ ?)

10)
hmmm, den kan jeg sq heller ikke "trylle" så tidlig på dagen, beklager! ;o)


Svar #2
22. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

...ensvinklede trekanter...

Svar #3
22. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Til IB kan godt se opgave 9 nu bortset fra hvordan du får
at y=1-x. Jeg kan godt se at hvis du så sætter det ind får du
2*x-2x^2 som har maksimum for x=1/2

Men hvordan får du at y=1-x

Til Søren: jeg har brugt at de er ensvinklede til at vise linjestykket er 1,5 gange så langt.
Det er spørgsmål 2 i opgaven der volder problemer.

mvh Mikkel

Svar #4
22. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja.. du skal også udnytte ensvinklede trekanter i spg. 2... Hvis du kalder h's skæringspunkt med grundlinjen for E, kan du udnytte at trekant APE og ADC er ensvinklede...

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2003 af Lurch (Slettet)

opg10) Betragt trekant APh og ADC. De er ensvinklet. Du kender allerede forholdet mellem siderne, da du lige har vist at |AP|=1,5|PD|
Forholdet mellem h og |DC|=4 må jo være det samme, og derved kan du finde h.

opg9)linien der går gennem A og C har hældningen a=(1-0)/(0-1)=-1
og har så ligningen
y=a(x-x0)+y0 => y=-1(x-0)+1
y=-x+1=1-x

Svar #6
22. maj 2003 af SP anonym (Slettet)

tak for hjælpen

Mikkel

Skriv et svar til: Lidt matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.