Matematik

Spørgsmål relateret til funktioner

13. november 2009 af king-lp (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej søger hjælp til matematik på c-niveau, ville blive glad hvis nogle ville hjælpe mig.

1. Ekstremumssteder hvad er det ?

2.  Bestem forskriften for fuktionen g, idet det oplyses at f(x)= 3x-5  og (f-g)(x) = 9x2-13.

Hvordan regner jeg fuktionen g ud ved hjælp af det de oplysninger ?

3. Hvad vil det siger en kasses tværsnit er konstrureret kvadratisk ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. november 2009 af Erik Morsing (Slettet)

I den første: Det er grafens vendepunkter )maksimum, minimum, lokalt max og lokalt min)

I den anden benyt (f-g)(x) = f(x) -g(x)

I den tredje, at den har samme højde som bredde


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. november 2009 af mathon

1. Ekstremumssteder hvad er det ?              lokalt maksimum og minimum

2.  Bestem forskriften for fuktionen g, idet det oplyses at f(x)= 3x-5  og (f-g)(x) = 9x2-13.

Hvordan regner jeg fuktionen g ud ved hjælp af det de oplysninger ?

(f-g)(x) = f(x) - g(x) = 9x2-13
hvoraf

g(x) = f(x) - (9x2-13)

g(x) = 3x-5 - (9x2-13) = -9x2 + 3x + 8

3. Hvad vil det siger en kasses tværsnit er konstrureret kvadratisk ?  kassens tværsnit har kvadratisk
                                                                                                                                                              form


Skriv et svar til: Spørgsmål relateret til funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.