Matematik

hjælp hurtigt!!!

16. november 2009 af mtf1423 (Slettet) - Niveau: C-niveau

har en aflevering for og jeg er kørt lidt død i opgaverne.

det er meget det med ligninger, er ikk lige min stærke side..

en af opgaverne lyder sådan:

ved opslag i en bog er produktet af sidenumrene på de to sider, der er slået op på 5852. hvilke sidenumre er der slået op på?

og det skulle gerne ende ud i en ligning, som jeg bare ikk kan få frem, hjælp mig please!!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. november 2009 af peter lind

De to sider er fortløbende så hvis den med mindst sidenummer er x så er den anden x+1. Produktet af sidenumrene er så x(x+1)


Brugbart svar (2)

Svar #2
16. november 2009 af jesperher (Slettet)

du kan selvfølgelig ændre a til x hvis det letter forståelsen..

a*b = 5852

a+1 = b

a*(a+1) = 5852

du får både et positivt og negativt resultat, men da sider i en bog ikke kan være negative må vi antage at det kun er den positive der skal bruges.


Svar #3
16. november 2009 af mtf1423 (Slettet)

#3

hvordan finder man så ud af hvilke sidenumre det er?


Svar #4
16. november 2009 af mtf1423 (Slettet)

#0
 

har en aflevering for og jeg er kørt lidt død i opgaverne.

det er meget det med ligninger, er ikk lige min stærke side..

en af opgaverne lyder sådan:

ved opslag i en bog er produktet af sidenumrene på de to sider, der er slået op på 5852. hvilke sidenumre er der slået op på?

og det skulle gerne ende ud i en ligning, som jeg bare ikk kan få frem, hjælp mig please!!!

hvordan finder man så ud af hvilke numre det er m,an skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. november 2009 af jesperher (Slettet)

når du har løst ligningen af hensyn til a.. (eller kald det for x, for nemhedens skyld)

det tal er så side nummeret på den ene side.. og eftersom at vi har kaldt b for x+1 så er det sidenummeret på den anden side..


Skriv et svar til: hjælp hurtigt!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.