Matematik

finde vægten af en kugle

19. november 2009 af rosalinadittlau (Slettet)

hvordan finder jeg vægten af en kugle når radius=1,4dm og massefylde er 2,5? håber i kan hjælpe mig:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af mathon

V = (4/3)π·(1,4 dm)3 = 11,494 dm3

massen = V·mf = (11,494 dm3)·(2,5 kg/dm3) ≈ 20,74 kg


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. november 2009 af anna0207 (Slettet)

 Du finder rumfanget af kuglen i cm3 først.

Så vi siger: V=pi*r3*4/3

V=pi*143*4/3

V=11494cm3'

Så for at finde vægten så ganger vi 11494cm3 med massefylden 2,5

11494cm3*2,5= 28735g=28,735kg


Svar #3
19. november 2009 af rosalinadittlau (Slettet)

tusind tak begge 2 :)


Skriv et svar til: finde vægten af en kugle

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.