Matematik

hjælp, Vektorer i planen

19. november 2009 af pendan (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Er der nogen der vil prøve at hjælpe mig med følgende opgave, jeg er gået i stå:

Der er givet tre punkter A(9,5), B(2,4) og C(16,-2). Bestem længden af AB's projektion på BC.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. november 2009 af peter lind

Find vektor AB og BC. Find vinklen cos(v) hvor v er  mellem disse vektorer af AB·BC = |AB||BC|cos(v) Længden af AB's projektion på BC er |AB|cos(v)


Svar #2
19. november 2009 af pendan (Slettet)

Jeg kan ik få den til at passe :(


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. november 2009 af peter lind

Hvaad har du gjort?


Svar #4
19. november 2009 af pendan (Slettet)

AB * BC = 92

Men hvordan finder man så længderne af AB og BC?


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. november 2009 af peter lind

Længden af en vektor (x, y) er kvrod( x2+y2)


Svar #6
19. november 2009 af pendan (Slettet)

Det gør jeg også, så får jeg:

AB = sqrt(9^2+5^2) = sqrt(106)

BC = sqrt(2^2+4^2) = 2 * sqrt(5)

Men kan ik få ABs projektion på BC til at passe  m facit, det giver 6,04


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. november 2009 af keg (Slettet)

Jeg tror prikproduktet=-92

#4  |AB|=√72+12=√50 og fortsæt selv


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. november 2009 af keg (Slettet)

# begge dine vektorer er forkerte

AB= (2-9), (4-5) = -7,-1 efter samme model findes BC


Skriv et svar til: hjælp, Vektorer i planen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.