Matematik

Har brug for lidt hjælp

24. november 2009 af 11111111 (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem med enheden 1 cm på begge akser er en punktmængde M afgrænset af førsteaksen, andenaksen, linjen med ligningen X = 10 og graferne for funktionerne F og G hvor:

F(x) = 1,5 + 4^kvadratrod (x)

G(x) = Kvadratrod ( x-1)

Formen af en 10 cm høj glasvase fremkommer ved. at punktmængden  M drejes 360 grader omkring førsteaksen.

A) Bestem, hvor meget vand der kan være i vasen?

B) Bestem, hvor meget glas vasen består af?

Har ingen anelse om hvad jeg skal. Håber der nogen der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2009 af Exupery (Slettet)

Start med at tegne de to grafer for at danne dig et indtryk af, hvilken punktmængde M, du egentlig skal dreje om førsteaksen. Grænserne er x=0 (skæring med andenaksen) og x=10.

Når du har gjort det, bruger du denne formel: http://da.wikipedia.org/wiki/Omdrejningslegeme

Og så kan du fortsætte derfra.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2009 af Sara Lykke (Slettet)

A)

Start med at tegne funktionerne i et koordinatsystem.

Find x-koordinat for skæringspunkt for G(x) og F(x)

Rumfanget af vasen bestemmes ved at addere omdrejningslegemerne for G(x) og F(x).

Intervallet for F(x) er a = 0 og b = x-koordinat til skæringspunkt ml. G(x) og F(x)

Intervallet for G(x) er a = x-koordinat til skæringspunkt ml. G(x) og F(x) og b = 10

B)

Bestem overfladearealet af omdrejningslegemet.


Svar #3
24. november 2009 af 11111111 (Slettet)

Jeg har fået omdrejningslegemerne for G(x) og F(x) til 354,546?

 Men hvor meget vand kan der så være i vasen?


Skriv et svar til: Har brug for lidt hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.