Matematik

Mat - en hurtig en

25. november 2009 af sapcool (Slettet) - Niveau: B-niveau

En lille opgave jeg ikke lige kan få hul på, som er følgende:

En ligebenet trekant skal have arealet 5, og vinklerne ved grundlinjen skal være 72 grader.

Bestem sidelængderne i trekanten.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. november 2009 af MN-P (Slettet)

<A = <B = 72o

AB =c

h=tan(72)*c/2

arealet er 1/2 * tan(72)*c/2 *c =5 løs ligninger og find c indsætværdien for  c i h


Svar #2
25. november 2009 af sapcool (Slettet)

Hvordan finder jeg c ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. november 2009 af maddse (Slettet)

Alternativt

Betragt den ligebenede trekant som 2 modsatrettede retvinklede trekanter med det halve areal 5/2. De er delt af linien fra midten af grundlinien til vinkelspids. Betegn den halve grundlinie a og højden fra midten af grundlinien til vinkelspidsen b.

Du har herved ligningerne:

1/2 ab = 5/2

tan(72) = b/a

I første ligning isoleres b:

b = 5/a

Dette indsættes i anden ligning

tan(72) = (5/a)/a = 5/a2

a = √(5/tan(72)) ≈ 1.6246

Indsæt i udtrykket for b

b = 5/√(5/tan(72)) ≈ 3.92281
 


Svar #4
25. november 2009 af sapcool (Slettet)

Har du så ikke fundet svaret ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. november 2009 af exatb

Grundlinien er 2,549194 og de skrå sider 4,124683


Svar #6
25. november 2009 af sapcool (Slettet)

Nu er jeg forvirret.. hvordan kommer du frem til det ?


Skriv et svar til: Mat - en hurtig en

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.