Fysik
Teori om karakteristikker
20. januar 2005 af
KickAzz (Slettet)
Hej
Jeg skal skrive en rapport, hvori jeg i teoridelen skal fortælle om karakteristikker.
Hvad vil det være godt at komme ind på?
Mvh
Peter
Jeg skal skrive en rapport, hvori jeg i teoridelen skal fortælle om karakteristikker.
Hvad vil det være godt at komme ind på?
Mvh
Peter
Svar #2
20. januar 2005 af Epsilon (Slettet)
Omtal, at der for en ohmsk resistor (modstand) gælder, at spændingsfaldet U over resistoren er proportional med strømstyrken I gennem resistoren;
U = R*I
og proportionalitetskonstanten R er resistorens resistans (modstandsværdi).
Alternativt kan man lave en (U,I)-karakteristik og udnytte relationen
I = (1/R)*U
til at bestemme resistansen R som den reciprokke af proportionalitetskonstanten 1/R. Resten må du selv finde ud af.
//Singularity
U = R*I
og proportionalitetskonstanten R er resistorens resistans (modstandsværdi).
Alternativt kan man lave en (U,I)-karakteristik og udnytte relationen
I = (1/R)*U
til at bestemme resistansen R som den reciprokke af proportionalitetskonstanten 1/R. Resten må du selv finde ud af.
//Singularity
Skriv et svar til: Teori om karakteristikker
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
