Matematik

HJÆLP, Ellipse - skæringspunkt med ret linie

26. november 2009 af Joanies (Slettet) - Niveau: A-niveau

hej.

jeg sidder med følgende opgave - matematik A niveau:

"en ellipse har centrum (1,0) og halvakse a = 5 i 1.aksens retning og halvakse b = 3 i 2.aksens retning.

a) angiv en ligning for ellipsen.

har fundet frem til, at ligningen er ((x-1)^2 / 25) + ((y-0)^2 / 9) = 1.

så får jeg oplyst, at linien l har ligningen y = -2,4x + 12, og denne skærer ellipsen i et punkt P i FØRSTE KVADRANT.

b) bestem koordinaterne til punktet P.

her går jeg i stå.. har hidtil nået frem x = 4 og y = 2,4 - men ved aflæsning kan jeg ikke få dette til at passe.

nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. november 2009 af himsen (Slettet)

Jeg for det samme som dig


Svar #2
26. november 2009 af Joanies (Slettet)

 okay tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. november 2009 af mathon

med TI-89:

y1 = √(9-0,36(x-1)^2)
y2 = -√(9-0,36(x-1)^2)
y3 = -2.4x+12

GRAPH

og brug af intersection ses det tydeligt


Skriv et svar til: HJÆLP, Ellipse - skæringspunkt med ret linie

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.