Matematik

Parameterfremstilling af plan.

30. november 2009 af Korn_2000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej sidder med en opgave hvor jeg skal finde en parameterfremstilling for et plan der indeholder punktet P=(3,-1,7) og som er parallel med planen gennem punkterne  A=(1,2,3)   B=(-1,3,4)      C=(1,-4,2)

Kan ikke se om den skal laves på en speciel måde, ved dog at to planer som er parallele har samme normalvektor.


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2009 af mathon

beregn vektorerne
                           AB og AC

et vilkårligt punkt Q(x,y,z) i dit søgte plan
kan udtrykkes
                         OQ = OP + s·AB + t·AC

                         (x,y,z) = (3,-1,7) + s·AB + t·AC


Svar #2
30. november 2009 af Korn_2000 (Slettet)

Ja den vej havde jeg ikk tænkt =) takker


Skriv et svar til: Parameterfremstilling af plan.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.