Kemi

Pufferblandinger mm. GULP :S

30. november 2009 af Chuuula (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej.

Nu har jeg kæmpet længe, men kan ikke finde ud af disse opgaver:

a)

Der er fremstillet en fast pufferblanding af kaluimdihydrogenphosphat, KH2PO4, og kaliumhydrogenphosphat, K2HPO4. En opløsning af 2,00g af pufferblandingen i 100ml vand giver opløsningen en pH på 6,3.

Beregn forholdet mellem stofmængderne i blandingen og benyt resultatet til at beregne de absolutte masser af de to komponenter i de 2,00g pufferblanding. M(KH2PO4)=136,09g/mol, M(K2HPO4)=127,18g/mol

-    Jeg har regnet mig frem til stofmængderne ud fra pufferligningen, og har fået n(syre)=0,89mol og n(base)=0,11mol -      når jeg så skal finde forholdet - hvilken en skal jeg så dividere med den anden??

      Og skal jeg bare benytte den "normale" formel for massen (n*M), når jeg skal finde de abcolutte masser?

b)´Beregn koncentrationen af alle species i en o,200M opløsning af H2SO4. Hydrogensulfationen er en syre med syrestyrkekonstanten Ks=1,20*10^-2M

-   Denne fatter jeg slet ikke ...

c) En 0,100M opløsning af konserveringsmidlet natriumbenzoat, C6H5COONa har en pH på 8,6. Beregn Ks for benzoesyrer C6H5COOH.

-   Jeg har prøvet at beregne [OH-] vha. pH og pOH, men er lidt lost efter det, har fået [OH-]=3,98^10-6

Nogle der kan hjælpe ? :S


Skriv et svar til: Pufferblandinger mm. GULP :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.