Kemi
analyse af organisk stof
22. januar 2005 af
bobbie (Slettet)
Et organisk stof analyseres ved en elementaranalyse. Stoffet viser sig udelukkende at indeholde C, H, Cl. Ved fuldstændig forbrænding af 1,676g af stoffet dannes 2,323g CO2.
a) Beregn massen m(C) af carbon i den afbrændte prøve.
Ved den fuldstændige forbrænding omdannes alt Cl i stoffet til HCl(g). Den dannede mængde HCl opsamles i vand. Den vandige opløsning titreres herefter med 1,000 M NaOH. Til titreringen blev der brugt 26,39 mL NaOH-opløsning.
b) Beregn massen m(Cl) af chlor i den afbrændte prøve.
c) Bestem stoffets empiriske formel.
stoffets molare masse bestemmes ved et eksperiment til at være 127,00g/mol
d)bestem stoffets molekyleformel.
e)opskriv to strukturformler svarende til den fundne molekylformel. Den ene molekylformel skal indeholde et asymmetrisk c-atom. Den andet molekylformel må ikke indeholde et asymmetrisk c-atom. Navngiv de to stoffet.
Jeg har fået m(C)=(12,01/44,01)*2,323g=0,63g
allerede her gik jeg lidt i stå, så hvis der er en som vil hjælpe, bare med fremgangsmåden, vil gerne lave opgaverne selv...
a) Beregn massen m(C) af carbon i den afbrændte prøve.
Ved den fuldstændige forbrænding omdannes alt Cl i stoffet til HCl(g). Den dannede mængde HCl opsamles i vand. Den vandige opløsning titreres herefter med 1,000 M NaOH. Til titreringen blev der brugt 26,39 mL NaOH-opløsning.
b) Beregn massen m(Cl) af chlor i den afbrændte prøve.
c) Bestem stoffets empiriske formel.
stoffets molare masse bestemmes ved et eksperiment til at være 127,00g/mol
d)bestem stoffets molekyleformel.
e)opskriv to strukturformler svarende til den fundne molekylformel. Den ene molekylformel skal indeholde et asymmetrisk c-atom. Den andet molekylformel må ikke indeholde et asymmetrisk c-atom. Navngiv de to stoffet.
Jeg har fået m(C)=(12,01/44,01)*2,323g=0,63g
allerede her gik jeg lidt i stå, så hvis der er en som vil hjælpe, bare med fremgangsmåden, vil gerne lave opgaverne selv...
Skriv et svar til: analyse af organisk stof
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
