Kemi

Spændingsrækken - forsøg

04. december 2009 af Fantasibarn (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg var desværre fraværende den dag forsøget blev lavet, så det eneste jeg har er en andens noter. Er der nogen der kan hjælpe med at forklare det her forsøg? Hvad betyder resultaterne og hvad er "pointen" med forsøget? Ved det er noget med spændingsrækken, men ved ikke mere end det :P

Det kunne bare være dejligt hvis der var en der tog sig tid til at svare mig, da jeg skal bruge forsøget til eksamen, måske!

Formål:

Vi vil undersøge hvorledes metaller og metal-ioner reagerer med hinanden

Kemikalier:

Kobberspåner (Cu)
Zinkklip (Zn)
Sølvtråd (Ag)
CuSO4 (aq)
AgNO3(aq)
ZnSO4(aq)

Fremgangsmåde:
1. I et reagensglas hældes et par mL CuSO4 (aq)
2. Der kommes et stykke zink i opløsningen
3. Iagttag og noter evt. iagttagelser
4. Samme procedure udføres for flg. Ag + CuSO4, Zn + AgNO3, Ag + ZnSO4, Cu + AgNO3 og Zn + ZnSO4

Resultater
Zn2+ + Cu = negativ

Zn2+ + Ag = negativ

Cu2+ + Zn = positiv

Cu2+ + Ag = negativ

Ag+ + Zn = positiv

Ag+ + Cu = positiv


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2009 af mathon

det af to metaller
                   som står længst til venstre i spændingsrækken
                   afleverer elektroner til det andet metals ioner.


Svar #2
04. december 2009 af Fantasibarn (Slettet)

Okay - tak!

Hvad betyder det så om de er positive eller negative? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
04. december 2009 af mathon

                               Mv + Mx+  →  Mvx+  +  M          Mv er metallet længst til venstre


Skriv et svar til: Spændingsrækken - forsøg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.