Matematik

Gør rede for eksponentialfunktionen og dens egenskaber.

05. december 2009 af Saint347 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Gør rede for eksponentialfunktionen og den egenskaber.

En som har svaret på det i en opgave?

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2009 af mathon

     y2/y1 = ax2-x1 = aΔx

for 0<a<1
     X½ = ln(1/2)/ln(a)

for a>1
     X2 = ln(2)/ln(a)

i enkeltlogaritmisk afbildning:

    log(y) = log(a)·x + log(b) eller skrevet

    Y = Ax + B


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. december 2009 af mathon

    f '(x) = y' = ln(a)·(b·ax) = ln(a)·y

    ∫f(x)dx = (1/ln(a))(b·ax) + k = (1/ln(a))·y + k


Skriv et svar til: Gør rede for eksponentialfunktionen og dens egenskaber.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.