Kemi
empiriske formel?
23. januar 2005 af
ss (Slettet)
Det er stofmængderne som jeg har fundet:
n(C)= 0,069 mol ~ 0,4
n(H)= 0,167 mol ~ 0,5
n(O) =0,311 mol ~ 0,3
Jeg har divideret det mindste tal forhold til hinanden..
hvordan skal jeg så finde den empiriske formel?
n(C)= 0,069 mol ~ 0,4
n(H)= 0,167 mol ~ 0,5
n(O) =0,311 mol ~ 0,3
Jeg har divideret det mindste tal forhold til hinanden..
hvordan skal jeg så finde den empiriske formel?
Svar #2
23. januar 2005 af ss (Slettet)
den lyder:
Ved den fuldstændige forbrænding omdannes alt Cl i stoffet til HCl(g). Den dannede mængde HCl opsamles i vand. Den vandige opløsning titreres herefter med 1,000 M NaOH. Til titreringen blev der brugt 26,39 mL NaOH-opløsning.
b) Beregn massen m(Cl) af chlor i den afbrændte prøve.
c) Bestem stoffets empiriske formel.
jeg har fået m(C)=0,834mol
m(H)=0,167mol
m(0)=2,76mol
Ved den fuldstændige forbrænding omdannes alt Cl i stoffet til HCl(g). Den dannede mængde HCl opsamles i vand. Den vandige opløsning titreres herefter med 1,000 M NaOH. Til titreringen blev der brugt 26,39 mL NaOH-opløsning.
b) Beregn massen m(Cl) af chlor i den afbrændte prøve.
c) Bestem stoffets empiriske formel.
jeg har fået m(C)=0,834mol
m(H)=0,167mol
m(0)=2,76mol
Skriv et svar til: empiriske formel?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
