Matematik

Cirkel - afstande og tangenter

09. december 2009 af 2.xs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået stillet følgende opgave, og er i tvivl om fremgangsmåden - så håber at der er nogle venlige sjæle der har lyst til at lede mig på vej :)

En cirkel er givet ved ligningen:

X2 + 4x + y2 – 6y – 23 = 0    (x2 = x i anden osv.)

1) bestem afstanden fra cirklens centrum til linjen l med ligningen:

3x - 4y - 4 = 0

Cirklen har to tangenter t1 og t2, der er parallelle med linjen l.

2) Bestem en ligning for hver af de to tangenter.

Det ville virkelig være en stor hjælp, hvis nogle gider se på dette :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2009 af Exupery (Slettet)

 x2+4x+y2–6y–23 = 0 => (x+2)2+(y-3)2=23+4+9 => (x+2)2+(y-3)2=62

Hjælper det?


Svar #2
09. december 2009 af 2.xs (Slettet)

Ja helt klart!

Det er egentlig mest opgave to der volder problemer, men tusind tak for svaret :D

Så hvis nogle har indput dertil er det meget velkomment (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. december 2009 af Isomorphician

Du kan finde røringspunkterne ved at finde skæringspunkterne mellem cirklen og den linje der står vinkelret på tangenterne og går gennem cirklens centrum.


Skriv et svar til: Cirkel - afstande og tangenter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.