Kemi

er der en der kan hjælpe mig???

09. december 2009 af estifan (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg sidder med en kemi spørgsmål til imorgen med heterogene ligevægte:

anvend opløselighedsproduktet for sølvchromat ( Ag2CrO4) til at beregne stoffets opløselighed i vand ved 25 grader.

er sølvchromat lettere eller tungere opløseligt end sølvchlorid?

tak..


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. december 2009 af Gate2 (Slettet)

Sølvchromat er lettere opløseligt i vand end sølvchlorid, - ses eksempelvis i mohrs titrering hvor sølvchlorid udfælder før sølvchromat

Har disse tabelværdier ved 0 grader C.

Sølvchlorid 9 * 10-5 g/ 100 mL

Sølvchromat 14 * 10-4 g/ 100 mL


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. december 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Vi betragter reaktionen:

Ag2CrO4(s) → 2Ag+(aq) + CrO42-(aq)

                          2x               x

med ligevægtskonstanten

Ksp = [Ag+(aq)]2[CrO42-(aq)]/[Ag2CrO4(s)]

       = [Ag+(aq)]2[CrO42-(aq)]          (da aktiviten af faste stoffer er 1)

       = (2x)2x = 4x3

Vi løser for x:

x = s = (Ksp)(1/3)/4    (hvor s = opløseligheden i mol pr. L)


Svar #3
09. december 2009 af estifan (Slettet)

tusind tak venner.....det var et stort hjælp....

Takkkk...


Skriv et svar til: er der en der kan hjælpe mig???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.