Matematik

så er den gal igen

13. december 2009 af frederikengel (Slettet) - Niveau: B-niveau

ja så står jeg her igen og kan ikke komme videre. spg. b. hvad er teorien bag topvinkler i trapez. hvad er hele vinklen ACD når den der dannes med diagonalen er 60°.

hilsen Frederik

I et trapez ABCD som vist på tegningen er siden AD parallel med siden BC, |AD|= 11, |AC| = 12, |BC| = 8 og ∠ACD= 60°. Endvidere gælder det at ∠D er stump.
 

Bestem vinkel D samt længden af siden CD.
<Dsin?(C)/c=sin?(D)/d sin?(60)/11=sin?(D)/12=70.866° <D er stump derfor gælder der 180-70.866=109.134 <D=109.13°
Siden |CD| b/(sin?(b))=c/cin(C) =(sin?(10.9)·12)/sin?(109.3) =2.4
 

b) Gør rede for at <CAD er lig <ACB.
 

c) Bestem længden af siden AB.
 

d) Bestem trapezets areal.
 


Skriv et svar til: så er den gal igen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.