Matematik

Plan beskrevet med parameterfremstilling

15. december 2009 af trne (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan beskrives en plan ved en parameterfremstilling?

normvalvektor til plan er (abc)

(x,y,z)=(xo,yo,zo)*(a,b,c)

Ved linjens parameterfremstilling ganges punktet jo ikke med vektoren. Og desuden - er det ikke t der er parameteren? Den indgår netop ikke i mit forslag til planens parameterfremstilling? Har virkelig aldrig set planen beskrevet på den måde, heller! Kun i formen a(x-xo)+b(y-yo)+c(z-zo)=0. Men det er opgivet som et redegørende spørgsmål til mundtlig eksamen, det er på torsdag.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2009 af mathon

med oplysning om et fikspunkt Po(xo,yo,zo)
og to lineært uafhængige vektorer a og b i planen, kan denne
udtrykkes:

   α: {P(x,y,z) | OP = OPo + s·a + t·b}


Skriv et svar til: Plan beskrevet med parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.