Kemi

oxoniumionkoncentrationen? :S

15. december 2009 af monalise (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hjææælp?

Hvad er oxoniumionkoncentrationen i opløsningen hvor:

[OH- ] = 1,0 * 10-6  M

Kunne virkelig godt bruge noget hjælp?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2009 af Darwin (Slettet)

#0.

Ved 25 ºC er [OH-][H3O] = 10-14 M2.


Svar #2
15. december 2009 af monalise (Slettet)

Hvordan kommer man frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2009 af Darwin (Slettet)

#2.

Det er ligevægtskonstanten K for reaktionen:

2H2O(l) → H3O+(aq) + OH-(aq)

Hvis de fortyndede stoffer indgår i ligevægtsbrøken med deres koncentration og flydende stoffer har en aktivitet på 1, fås:

K = [H3O+][OH-] = 1×10-14 M      (fra tabel)

Dette tal er en konstant ved 25 ºC og kaldes vands ionprodukt og benævnes typisk Kw eller Kv.


Skriv et svar til: oxoniumionkoncentrationen? :S

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.