Matematik

Konstanter?

15. december 2009 af Alkymisten (Slettet)

Når jeg skal bestemme konstanterne i

x''+2δx'+ω2x=0,

er det så bare δ og ω?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2009 af emul0c

Har du ikke flere oplysninger og i hvad sammenhæng? For ellers er det kun 2 der er en konstant - med mindre det selvfølgelig er fordi du skal differensiere i forhold til x?


Svar #2
15. december 2009 af Alkymisten (Slettet)

Jamen jeg har kun den anførte diffrentialligning samt at den fuldstæøndige løsning til denne er givet ved

x=Ae-δtsin(ω(t-t0))

så står der at jeg finde de indgående konstante ri den matematiske model


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2009 af mathon

 x = Ae-δt·sin(√(ω22)·t + φo)                                                                  xo = Asin(φo)

 v = -δAe-δt·sin(√(ω22)·t +φo) + √(ω22)·Ae-δt·cos(√(ω22)·t +φo)          
                                                                                                                   vo = -δxo + √(ω22)·A·cos(φo)

hvoraf

          vo/xo = -δ + √(ω22)·cot(φo)   ⇔   cot(φo) = (vo/xo+δ)/√(ω22)  ⇔  φo = tan-1(√(ω22)/(vo/xo+δ))

og       A = xo/sin(φo)

så alle konstanter er givet ved δ og ω


Svar #4
15. december 2009 af Alkymisten (Slettet)

Holda helt kæ..! :-D

Det ser jo vildt ud det der mathon :-)

hvorfor indfører x0 og v? hvad står de for?


Brugbart svar (1)

Svar #5
15. december 2009 af mathon

   xo begyndelsesstedet

   vo begyndelseshastigheden


Skriv et svar til: Konstanter?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.