Matematik

er der kommet nogen til der kan hjælpe med et skæringspunkt??

15. december 2009 af finnped (Slettet) - Niveau: 10. klasse

x1,5 /2,5 = 12*0,85x


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2009 af NejTilSvampe

 hvad står der? Den der har ingen løsninger.

1,5x /2,5 = 12*0,85x

1,5x = 30*0,85x

x/x = 30*0,85 / 1,5   

1 = 17 <-- som er falskt. så ligningen går ikke op.


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. december 2009 af Magdofibation (Slettet)

Jeg tror ikke du har skrevet det rigtigt op, da x1,5/2,5 ingen mening giver.


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. december 2009 af lotsoflemon (Slettet)

 Du har allerede svaret, du skal blot isolere x. Derefter indsætter du dit x i et af udtrykkene, og du har et punkt (x;f(x)).

EDIT: Det er rigtigt hvad Magdofibation siger kig lige på opgaven igen ;)


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. december 2009 af Magdofibation (Slettet)

Det første kunne godt ligne noget nulpunkter, x1 5 og x2 5, men at sætte det lig med noget ville hellere ikke give mening, så tror du bliver nødt til at gøre dig lidt mere klar i hvad der står i opgaveformuleringen :)


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. december 2009 af Magdofibation (Slettet)

5 /2,5 = 12*0,85x

2 = 12*0,85x

2 = 10,2x

-10,2x = -2

-x = -2/-10,2

-x = 0,19

x = -0,19

Måske er det dette du vil frem til?


Brugbart svar (1)

Svar #6
16. december 2009 af NejTilSvampe

 Nej jeg kan se han har skrevet et andet indlæg der skulle have stået :

x^1,5 /2,5 = 12*0,85^x

Men den kan jeg så ikke lige umiddelbart se hvordan skal løses heller.

Tror bare den skal tastes ind på en grafregner :P


Svar #7
16. december 2009 af finnped (Slettet)

ok . hvis man ikke har en grafregner findes der så en løsning?


Skriv et svar til: er der kommet nogen til der kan hjælpe med et skæringspunkt??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.