Matematik

Hvor stor var lønnen før nedsættelsen?

03. januar 2010 af PrebEl (Slettet)

En medarbejder nedsættes i løn med 30 %. Det giver en udbetalt løn på 7.500 kr. før skat. Hvor stor var lønnen før nedsættelsen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. januar 2010 af mhfalken (Slettet)

 Lønnen svarere altså til 70% af den gamle løn.

Lønen var: 7500/(1-0.30) = 10714 kr


Svar #2
03. januar 2010 af PrebEl (Slettet)

Jeg ville have løst den sådan her:

Kald lønnen for L, så er L-0,30*L = 7500 <=> 0,7L = 7500. 


Skriv et svar til: Hvor stor var lønnen før nedsættelsen?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.