Matematik

har også problemer med e)

05. januar 2010 af lemmynielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

forstår ikke helt hvordan man kommer frem til andre tangenter end y= 2x /(3/4)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2010 af mathon

   f '(x) = (2x3 + 3x2)/(x+1)2

   f '(x) = (2x3 + 3x2)/(x+1)2 = 2

   2x3 + 3x2 = 2(x2+2x+1)

   2x3 + 3x2 = 2x2 + 4x + 2

   2x3 + x2 - 4x - 2 = 0         hvor x = -(1/2) er den ene rod dvs (x+(1/2)) er divisor

hvoraf

   (x+(1/2))·(2x2 - 4) = 0

   2(x+(1/2))·(x2 - 2) = 0

   2(x+(1/2))·(x2 - √(2)2) = 0

   2(x+(1/2))·(x+√(2))(x-√(2)) = 0

       x = -(1/2)   v   x = -√(2)   v   x = √(2)

dvs
i røringspunkterne

      (-(1/2);-(1/4))     (-√(2);4+2√(2))     (√(2);4-2√(2))


Svar #2
05. januar 2010 af lemmynielsen (Slettet)

Uha, jeg har lidt svært ved at forstå "divisor" kan du forklare det? derudover ved jeg ikke hvor du (2x^2 - 4 ) fra.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2010 af mathon

(2x3 + x2 - 4x - 2)/(x+(1/2)) = 2x2 - 4        polynomiers division

...........

12/4 = 3              4 kaldes divisor


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2010 af mathon

tangentligning(er)

y = 2(x-xo) + f(xo)

                               y = 2(x-(-(1/2)) + (-(1/4))

                               y = 2(x-(-√(2)) + (4+2√(2))

                               y = 2(x-√(2)) + (4-2√(2))


Svar #5
06. januar 2010 af lemmynielsen (Slettet)

Er det her B- niveau ? syntes godt nok det er svært at forstå.

Men det se ud du ved hvad du taler om ;) tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. januar 2010 af mathon

y = 2(x-(-(1/2)) + (-(1/4))               ⇔   y = 2x + (3/4)

y = 2(x-(-√(2)) + (4+2√(2))            ⇔   y = 2x + (4 + 4√(2))

y = 2(x-√(2)) + (4-2√(2))               ⇔   y = 2x + (4 - 4√(2))


Skriv et svar til: har også problemer med e)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.