Matematik

hurtigt hjælp. substitution i bestemte integraler

06. januar 2010 af Fremder (Slettet)

∫x^2√x^2+3dx grænserne er 1 og 3. håber jeg kan få hjælp.. bare fortæl mig hvad jeg skal gør. plz. :S er blank  


Svar #1
06. januar 2010 af Fremder (Slettet)

kom nu hjælp mig. jeg ved at jeg skal første bestemme den ubestemte integraler. men jeg ved ikk hvordan man gør :S


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. januar 2010 af Jerslev (Slettet)

#0: Er du sikker på, at der ikke er en fejl under kvadratroden? Skal det ikke være x^3?


Svar #3
06. januar 2010 af Fremder (Slettet)

jo. det skal det. :S      .∫x^2√x^3+3dx

vil du fortælle mig hvordan man kan løse den? :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Der er jo mange måder at gøre det på. Den hurtige måde:

∫x2√(x3+3)dx=(1/3)∫√(x3+3)d(x3+3)=(1/3)(2/3)(x^3+3)3/2+k=(2/9)(x3+3)3/2+k


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. januar 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_67.doc

Svar #6
06. januar 2010 af Fremder (Slettet)

Ok, tak.

jeg hr lært det sådan:

at u= x^3+3

du/dx= 3x^2

du= 3x^2 dx

dx= du/3 = 1/3 . 

så skal jeg bestemme den ubestemte men ved ik hvordan ??:S


Svar #7
06. januar 2010 af Fremder (Slettet)

# 5 hvordan får du grænsen til at blive 30 og 4 ? :S


Brugbart svar (0)

Svar #8
06. januar 2010 af mathon

korrektion til #5

Vedhæftet fil:integral_67_1.doc

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2010 af mathon

#7

substituerede grænser

u = x3 + 3

substituerede øvre grænse 33 + 3 = 27 +3 = 30
substituerede nedre grænse 13 + 3 = 1 +3 = 4


Svar #10
06. januar 2010 af Fremder (Slettet)

aha.. Ok. taaak .. :)


Skriv et svar til: hurtigt hjælp. substitution i bestemte integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.