Kemi

En opløsning på 10ml Na2CO3 (0,1m) skal gøres neutral med HCl (0,1m) hvormeget skal bruges?

07. januar 2010 af johnny12345 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hvis man har 10ml Na2CO3 (0,1m) og skal gøre opløsningen neutral ved hjælp af HCl (0,1m). hvor meget HCl skal bruges?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2010 af mathon

               2HCl  +  Na2CO3   →  2NaCl  +  CO2  +  H2O            (idet H2CO3 ikke lader sig isolere)

stofmængde-forholdet HCl : Na2CO3  = 2 : 1

             
               ns = 2·nb

               Vs·cs = 2·Vb·cb

               Vs = 2·Vb·(cb/cs)


Skriv et svar til: En opløsning på 10ml Na2CO3 (0,1m) skal gøres neutral med HCl (0,1m) hvormeget skal bruges?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.