Kemi

KEMI, Svært! Termodynamik

07. januar 2010 af elevjensmn (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået følgende opgave:

 Reaktion

HClO3(aq) + H2O (l)  <-> ClO3^- (aq)  +  H3O^+ (aq)

info = Chlorsyres styrkekonstant, Ks(HClO3), er ligevægtskonstanten for reaktion

-  Beregn chlorsyres styrkekonstant ved 25 grader celsius ud fra termodynamiske data.

Jeg har prøvet at tage udgangspunkt i formel:   -delta G standard = R * T * ln(K)     

Men når jeg finder Deltag G standard får jeg den til 0. Hvilket ikke kan lade sig gøre. Nogen der kan fortælle mig hvilken fremgangsmåde jeg skal bruge???


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2010 af punknoodles (Slettet)

Du skal bruge Van't Hoffs ligning til at finde ligevægtskonstanten, kig på google eller i din kemibog, og den skulle gerne dukke op

Håber det hjælper


Svar #2
07. januar 2010 af elevjensmn (Slettet)

 Den har jeg også prøvet at bruge. 

Men delta H standard og delta S standard giver begge 0.   Værdierne på reaktanternes side er de samme som værdierne på produkternes side. 

Så ved ikke lige hvordan jeg skal dreje den for at få den til gå op..


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. januar 2010 af punknoodles (Slettet)

Nej hov vent, du skal da bare sætte delta G til 0, da vi er ved ligevægt, så skulle den gerne være der : )


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. januar 2010 af mathon

R * T * ln(Ks)  = 0

hvoraf

      Ks = 1                     pKs = -log(Ks) = 0   i overensstemmelse med en kemiDATAbog
     


Skriv et svar til: KEMI, Svært! Termodynamik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.