Matematik

Trekant og firkant

12. januar 2010 af Milll (Slettet)

Hej allesammen kan nogle ikke hjælpe mig med det nedenstående opg, jeg ved ikke hvordan jeg skal lave den

http://peecee.dk/upload/view/217154


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2010 af Isomorphician

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=668412


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

Upload dine filer i pdf eller doc format, ikke docx.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2010 af IchigoBlack (Slettet)

opgave a: Du har 2 sider og en vinkel på 90grader.
Brug sin relationen til at finde den sidste side: a/sin(a) = b/sin(b) = c/sin(c)
6/sin(90) = 5/sin(x) ← hvis du har en lommeregner til rådighed så:
nsolve(6/sin(90) = 5/sin(x),x) = 56,4427 (vinkel D)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2010 af IchigoBlack (Slettet)

opgave b: Du har 2 sider og en vinkel på 90grader
Det vil sige du kan bruge phyte: a²+b²=c²
7²+5²=74
kvadratroden af 74= 8,6 ← |BD| 


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. januar 2010 af IchigoBlack (Slettet)

 For at finde |AC| skal du først finde vinkel ABD, hertil bruges sinus-relationen:
8,6/sin(90) = 7/sin(x) ← hvis du har en lommeregner til rådighed så:
nsolve(8,6/sin(90) = 7/sin(x),x) = 54,48 (vinkel ABD)
men da du skal bruge vinkel DBC ← skal du sige 90-54,48= 35,52grader
nu når du har vinkel DBC, kan du finde siden BC via sin:
a/sin(a) = b/sin(b) = c/sin(c)
6/sin(35,52)= 6,8/sin(x)
← hvis du har en lommeregner til rådighed så:
nsolve(6/sin(35,52) = 6,8/sin(x),x) = 41,18 (vinkel BCD)
D findes ved hjælp af vinkelsummen i en trekant: 180-35,52-41,18=103,3
Derved må længden BC findes ved hjælp af sinus relationen:
nsolve(6/sin(35,52) = x/sin(103,3),x) = 10,05, rundet af til 10
og så kan vi finde AC ved hjælp af pythe: 5²+10²=125
og kvadratroden af 125 er = 11,18 ←
THE END. (ja, ved godt jeg tog en lille omvej, men det var sjovt)


Skriv et svar til: Trekant og firkant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.