Matematik

f'(x) - grafens forløb

13. januar 2010 af Tsubasa (Slettet) - Niveau: B-niveau

f'(x)= 3x2-6x-9

Benyt f'(x) til at argumentere for grafens forløb

-Hvad skal man gøre? Skal man finde ekstremumspunkt, monotoni og sådan noget?
    


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. januar 2010 af MN-P (Slettet)

Find max og min for f(x) ved at finden ulpunkter for f'(x)

monotoni m.m. er også fint at finde, men pas på det er ikke f(x) du kender, men f'(x)

selve funktionen kender du ikke


Svar #2
13. januar 2010 af Tsubasa (Slettet)

Hmm.. og hvis der ikke findes nulpunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2010 af mathon

nulpunkterne
er
            • x = -1
            • x = 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. januar 2010 af Isomorphician

Så er funktionen enten monotont aftagende eller voksende, alt efter om f'(x) er negativ eller positiv.

(i funktionen i #0 findes der nulpunkter)


Svar #5
14. januar 2010 af Tsubasa (Slettet)

Hvordan finder man ud af, om f'(x) er negativ eller positiv?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. januar 2010 af Isomorphician

#5: Ved funktionsanalyse.


Skriv et svar til: f'(x) - grafens forløb

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.