Matematik

matematik

14. januar 2010 af jullebabz (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej .

jeg sidder lige med noget matematik, som jeg ikke kan finde ud af s:

Så tænkte jeg der måske var nogle af jer der kunne hjælpe mig :):)?

opgave 1.

En funktion har hældningskoefficienten 5 og går i gennem punktet(1,20).

a. find forskriften for funktionen ?

b. bestem y når x er 10

c. bestem x når y er 100 

så har jeg lige en mere :)

på en solskinsdag kaster en lodret stillet stok, der er 1,24 meter lang, en skygge på 2,10 meter. Et træ o nærheden kaster en skygge på 23 meter, hvor høj er træet ?

Håber i rigtig meget i kan hjælpe mig, det ville være dejligt :):):)

knus


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. januar 2010 af NejTilSvampe

 a)  du ved den er i formen  y = ax + b  og at a=5

du sætter punkterne ind i formlen og løser for b:

20 = 5*1 + b  => b = 20 - 5 = 15

b og c burde du selv kunne tænke dig til.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. januar 2010 af Teeky (Slettet)

 Y=5x+b. Vi indsætter det kendte koordinat (1,20) for at finde b:

20 = 5*1+b <--> 

b = 15

Forskrift derfor: y = 5x + 15

Hvad er y når x = 10 :

y = 5*10 +15 = 65

Hvad er x når y = 100:

100 = 5x+15 <-> 100-15 = 5x <-> 85/5=x = 17

Den med skyggen:

Vi antager at både skygge og træ står vinkelret på jorden. Dvs. størrelsesforholdet ml. skyggerne er det samme som størrelsesforholdet ml. stokken og træet:

2,1/23 = 1,24/x

<-> Vi isolerer x

(1,24*23)/2,1 = x = 13,580

//Teeky


Svar #3
14. januar 2010 af jullebabz (Slettet)

 1000 tak, det hjalp virkelig meget ;p


Skriv et svar til: matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.