Matematik

hvordan kommer man frem til ligningen ?

15. januar 2010 af Jul2008 (Slettet)

Hej Jeg har har en ligning som jeg ikke forstår hvordan der er kommet frem til .

Har vedhæftet det i et doc


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2010 af mathon

                      (c/c1) = 2m                                 som ved logaritmering giver

                      ln((c/c1)) = ln(2m)                       som ved brug af log-regler giver

                      ln(c) - ln(c1) = m·ln(2)

                      m = (ln(c) - ln(c1))/ln(2)


Svar #2
15. januar 2010 af Jul2008 (Slettet)

Så altså først anvender du reglen for naturlige logaritme funktioner:

y=f(x)=lnx

og så anvender du regneregler for naturlig logartimer

ln(a^n)=n*lna

ln(a/b)=lna-lnb

???


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. januar 2010 af mathon

Ja


Svar #4
15. januar 2010 af Jul2008 (Slettet)

tak :)


Skriv et svar til: hvordan kommer man frem til ligningen ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.