Kemi

find masse af oxygen

15. januar 2010 af Emma1991 (Slettet)

eg skal beregne massen af oxygen i et ukendt stof.

jeg ved at, at 1 g af stoffet giver 1.835g co2 og 0.5 h2o

jeg formoder, at beregne stofmlngden af h og c, for derefter t finde massen, men det vil ikke lykkes... hvad gør jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. januar 2010 af mathon

COindeholder 27,29 masse% C

H2O indeholder 11,19 masse% H

     


Svar #2
16. januar 2010 af Emma1991 (Slettet)

Det hjælper mig ikke rigtigt, når jeg 'vise' hvordan det beregnes :) og det er først i næste opgave, at masse% beregnes .


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2010 af mathon

C-indhold i CO2: = (12,011 u)/((12,011+2·15,999)u) = 0,272921 = 27,2921%

H-indhold i H2O: = (2·(1,0079 u))/((2·(1,0079 u)+15,999)u) = 0,111897 = 11,1897%


 


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. januar 2010 af mathon

se
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=790240


Skriv et svar til: find masse af oxygen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.