Matematik

naturlige eksp.funktion

15. januar 2010 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

at finde en ligning for tangenten til grafen for den naturlige eksponentialfunktion i det punkt,hvis x-koordinat er 3

                                         bruger man    y=e^x og y=e^3 herved er y=20

                                          herved bruges formlen   y-y=a(x-x)

                                          y-20=1(x-3) og bliver y=x-3+20 bliver y=x-17?

                                           eller siger man   f(x)=a^x   og y-1=1(x-3)   bliver y=x-3+1  og bliver y=x-2?

                                                 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. januar 2010 af Sovsehjerne (Slettet)

Ingen af delene.

Tangentens ligning er, idet (ex)'=ex,

y=e3 +e3 (x-3).


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. januar 2010 af mathon

eller skrevet

                 y = e3·x - 2e3
 


Skriv et svar til: naturlige eksp.funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.