Matematik

Differential Regning (fatter det ikke)

17. januar 2010 af ugur2630 (Slettet)

Hei nogle der kan hjælpe mig:

 1/2x2 – 8,
f’(x) = 1x
f’(2) = 2
a = 2
b = -6 – 2 *2 = -10
f(x) = ax + b = f(x) 2x + (-10) = fandt

Hvordan laver jeg denne her på:

f(x) –x2 + 8x – 14
f'(x) = -2x + 8

resten kan jeg ikke finde ud af


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. januar 2010 af Knotz (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvad din opgave går ud på, kan du skrive det mere præcist?


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. januar 2010 af Exupery (Slettet)

Det ville jeg dig meget, hvis du lærte at skrive det fornuftigt op! Du forvirrer jo dig selv sådan, som du gør.

Start med at skrive op, hvad du kender. Du skal finde tangenter, kan jeg næsten se. Har du en x-værdi til den sidste?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. januar 2010 af bolani (Slettet)

f(x) –x2 + 8x – 14

* -14 går ud, da det bare er en konstant. Der kommer til at stå.

f'(x) = -(x^2)' +(x)'

* differantier man x^2 bliver det i følge en regneregl = 2X. på samme måde bliver x = 1.

der kommer til at stå.

f'(x) = -2x + 8*1

f'(x) = -2x + 8

:)


Skriv et svar til: Differential Regning (fatter det ikke)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.