Matematik

normal og projektion på plan

18. januar 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Er itvivl om, hvordan jeg finder koordinaterne til en normal samt til et punkts projektion på planen.

Opgave vedhæftet.

Vedhæftet fil: 524.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
18. januar 2010 af peter lind

Normalens koordinater er det samme som koefficienterne til x, y g z i planens ligning i dette tilfælde (1, -1, 1) Punktets projektion på planen findes som skæringspunktet mellem planen og den linje, der går igennem punktet og som har normalen som retningsvektor.


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. januar 2010 af mathon

dvs

        (x,y,z) = (-1,2,1) + t·(1,-1,1)

x = -1 + t
y = 2 - t                          som du substituerer i x - y + z = 7 og løser med hensyn til t.
z = 1 + t

                                     den fundne t-værdi substitueres efterfølgende i
                                     (x,y,z) = (-1,2,1) + t·(1,-1,1)

     
 


Svar #3
18. januar 2010 af Kamelkalle (Slettet)

Okay. Tak for svar.

Jeg får så t=3 og derved får jeg koordianterne (2,-1,-2).. Men er lidt itvivl om, hvad der er koordinaterne til normalens skærngspunkt med planen og hvad der er koordinaterne til P's projektion på planen.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. januar 2010 af mathon

t = 3 og derved får jeg koordinaterne (2,-1,4) = P's projektion på planen


Svar #5
18. januar 2010 af Kamelkalle (Slettet)

4 ja, selvfølgelig... Dumfejl.. Men hvordan fandt jeg så koordinaterne til normalens skæringspunkt med planen?


Skriv et svar til: normal og projektion på plan

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.