Kemi

Blandinger / meget svært ved det.

19. januar 2010 af mary94 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, jeg sidder med en Kemi opgave her, som jeg sidder fast i. :S


Med pipette overføres 20,00mL 0,100 M NaCl til en 500 mL målekolbe, og der fyldes op til stregen med vand og omrystes. Hvad er koncentrationen af NaCl i den fortyndede opløsning ? .

Jeg ved jeg skal bruge den formel. :S ?

n= c·V

jeg sidder virkelig fast :S ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af mathon

den samme stofmængde befinder sig i et rumfang, der bliver 25 gange større,
hvorved
koncentrationen bliver 25 gange mindre
 
                                   c = (0,100 M)/25 =0,004 M

eller skrevet

                                        V2·c2 = n = V1·c1

                                        c2 = (V1/V2)·c1

                                        c2 = (20/500)·(0,100 M) = (0,04)·(0,100 M) = 0,004 M


Svar #2
19. januar 2010 af mary94 (Slettet)

Bliver den 25 gange mindre, fordi NaCl stofmængde er 25 ? eller ..


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. januar 2010 af mathon

genlæs #1


Svar #4
19. januar 2010 af mary94 (Slettet)

#3

Hmm .. Stofmængde koncentrationen er n . Men jeg forstår ikke helt hvor 25 kommer fra  ?


Svar #5
19. januar 2010 af mary94 (Slettet)

Kan du hjælpe mig med denne her:

Hvad er [ Ba2+ ] og [ Cl - ] i 0,15 M BaCl2 `??

på forhånd tak .. : )


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. januar 2010 af mathon

letopløseligt
                         BaCl2 (s) →  Ba2+ (aq)  +  2 Cl- (aq)

 
        [Ba2+] = c = 0,15 M

        [Cl-] = 2c = 2·(0,15 M) = 0,30 M


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. januar 2010 af mathon

20 : 500 = 1 : 25


Skriv et svar til: Blandinger / meget svært ved det.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.