Kemi

Reaktionshastighed - opgave

19. januar 2010 af nicolairasmussen (Slettet)

Ved en første ordens proces(v = K·[A]) er koncentrationen af en reaktant A til start
[A]0 =200 mM, og halveringstiden er 10 sekunder.

a) Beregn [A] til tiderne 10, 20, 30, 40, 50 og 60 s, og tegn [A] som funktion af tiden.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af Knoppen (Slettet)

Ved en halveringstid på belejlige 10 sek kan du ud fra de opgivne værdier se at der sker en halvering af din koncentration ved hver af tiderne. Herfra er det bare ren matematik. Halvdelen af 200 mM er 100 mM (dvs konc ved 10 sek). Halvdelen af 100 mM er 50 mM (dvs konc ved 20 sek) osv osv osv.


Svar #2
19. januar 2010 af nicolairasmussen (Slettet)

så halvdelen af 50 er 25  ( dvs. konc er 30 ) ?    ,  og halvdelen af 25 er 12,5  ( dvs. konc ved 40 )   .   halvdelen af 12,5 er 6,25 ( dvs. konc ved 50 ( og de nsidste,  halvdelen af 6,25 er 3,125  m dvs. konc. er 60 =


Skriv et svar til: Reaktionshastighed - opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.