Matematik

Eksponentiel udvikling

19. januar 2010 af Japzitraxx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej, har brugt en del tid på denne opgave, hvordan ville i løse den?

En eksponentiel udvikling er fast lagt ved at dens graf går igennem punktet (7,58), og den vokser med 32% når x vokser med 3. Bestem ligningen for den eksponentielle udvikling. 

på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2010 af mathon

y/yo = aΔx

1,32yo/yo = a3

1,32 = a3

a = 3√(1,32) = 1,09696

f(x) = b·1,09696x

58 = b·1,096967

b = 58/1,096967


Svar #2
19. januar 2010 af Japzitraxx (Slettet)

mange tak :D 


Skriv et svar til: Eksponentiel udvikling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.