Kemi

Gas volume

21. januar 2010 af Hårdtarbejdene (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan beregner man gas volumen af undveget kuldioxid og vand i natriumhydrogencabonat forsøget ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. januar 2010 af mathon

                                                      2 NaHCO3 (s)  →  CO2 (g)  +  H2O (g)  +  Na2CO3 (s)
ækvivalente stofmængder i mol:             2                     1               1

hvoraf
                                                       2 mol NaHCO3 (s)  udvikler 2 mol gas

dvs i mængdeforholdet                       1 mol NaHCO3 (s) til 1 mol gas      

hvoraf

                                                        V = (n·R·T)/p


Svar #2
21. januar 2010 af Hårdtarbejdene (Slettet)

Vm = 24,35 ?

hvis det er rigtigt så for at finde gas volumen for 0,0125 mol CO2

at man siger 24,35/80 = 0,62 ?


Skriv et svar til: Gas volume

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.