Matematik

hjælp det haster virkeligt meget

21. januar 2010 af lahme (Slettet)

jeg ved ikke hvad jeg skal gøre her.

løs ligningssystemet:

-x = 1-2y
3x = 4y -7

og den her:

x/2 = y/3 = x+y+1/4


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2010 af mathon

I:     -x = -2y +1                        I ganges med 3 og lades III
II:    3x = 4y - 7

III:   -3x = -6y + 3
II:    3x = 4y - 7                          III og II adderes

       0 = -2y - 4

       2y = -4

       y = -2                                 som indsat i II giver

       3x = 4·(-2) - 7 = -15

       x = -5


      


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2010 af MN-P (Slettet)

a) -x = 1-2y ⇒ x=2y-1         x  indsættes i b
b) 3x = 4y -7

3(2y-1)=4y-7  find y og sæt den ind i a find derfra x


Skriv et svar til: hjælp det haster virkeligt meget

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.