Kemi

dobbeltbindger - formler

28. januar 2010 af msn88 (Slettet)

hej

der står i min opg at

en alkadien indeholder to dobbeltbindinger. skriv struktur formler for 1,3 butadien  og 1,4  pentadien

er det sådan man laver

1,3butadien

CH2 = CH = CH = CH2 = CH2

              =                                 =

              CH3                       CH3

1,4 - pentadien

 CH3 =   CH    = CH2 =    CH2 =  CH2

              =                          = 

         CH3                  CH3 

ér det lavet rigtig , håber for svar


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2010 af mathon

1,3-butadien

CH2 = CH - CH = CH2

1,4 - pentadien

CH2 = CH - CH2 - CH = CH2


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2010 af niQe

jeg forstår ikke det du laver.

1,3-butadien betyder at der sakl være 2 dobbeltbindinger - den ene ved C-1 og den næste ved C-3 dvs:

CH2=CH-CH=CH2

1,4-pentadien har 2 dobbeltbindinger - den ene ved C-1 og den næste ved C-4, dvs:

CH2=CH-CH2-CH=CH2


Svar #3
28. januar 2010 af msn88 (Slettet)

jeg  forstår lidt  hvad du siger, men når det er dobbelbindinger skal der altid være dobbeltbingder  ved c1 og c4

og hvorfor skal der ikke være  sådan her CH3= CH2 - CH2 - CH2 = CH3 , da jeg har fået vide man skal fylde de enkelt CH bingder op fx som den her

2,2,2 trimethylpentan

                                        CH3

CH3 - CH - CH2 - C - CH3

            CH3            CH3 

der er alle næsten alle ch fylde enten med ch2 eller ch3 og lidt ch alene?

er det fordi dobbeltbindinger har en anden regel en enkeltbinding?

håber i forstår hvad jeg mener med det, og for svar


Skriv et svar til: dobbeltbindger - formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.