Kemi

Problemer med ligevægt opgave?

29. januar 2010 af Mette12 (Slettet)

Hej

Jeg har vedhæftet en opgave jeg har problemer med det er i c) jeg har problemer. Det grå skrift er selve opgaveskriften.

Har skrevet spørgsmålet i dokumentet

Hjælp venligst :D

Vedhæftet fil: ligevægt opgave.doc

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2010 af Gate2 (Slettet)

Du kan ikke anvende parialtrykkene fra opgave a., temperaturen er jo ændret fra 20 grader til 560 grader

Du glemmer at beregne partialtrykket at HI

Partial tryk før:

  (5,0 *0,0831 * 833)/120 =  2,884

(10,2 *0,0831 * 833)/120 = 5,884

                                   Total = 8,768

Partial tryk efter:

(0,4 *0,0831 * 833)/120 = 0,231

(5,6 *0,0831 * 833)/120 = 3,230

(9,2 *0,0831 * 833)/120 = 5,307                                

                                Total = 8,768

Stofmængden i beholderen er den samme før og efter ligevægten indtræder. Derfor er totaltrykket også det samme.


Skriv et svar til: Problemer med ligevægt opgave?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.