Kemi

Halveringstid for 2. ordenreaktioner

30. januar 2010 af MetteVette (Slettet) - Niveau: A-niveau

Halveringstiden for en 2. ordensreaktion udregnes efter formlen

T½ = 1 / k * [A0]

Men hvordan udledes formlen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2010 af mathon

en 2. ordensreaktion
har ligningen
                     1/[A] = k·t + (1/[A]o)

hvoraf

                     1/(½[A]o) = k·T½ + (1/[A]o)

                      2 = k·[A]o·T½ + 1

                      k·[A]o·T½ = 1

                      T½ = 1/(k·[A]o)
 


Skriv et svar til: Halveringstid for 2. ordenreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.